BLOG

Biztonsági kamera telepítés

2019.11.11 08:28

A kamerarendszer telepítéséhez ma már nincs szükség szakemberek kihívására és munkadíjuk megfizetésére, mivel okoseszközök segítségével te is könnyedén üzembe helyezheted a készüléket a felhőalapú kommunikációnak köszönhetően...

A biztonsági kamera telepítésének rejtelmei

 

A vásárlástól eltántoríthat az az elképzelés, hogy a kamerarendszerek megfizethetetlenek, és csak a tehetősebb réteg engedheti meg magának. Azonban ma már számos megfizethető és kiválóan funkcionáló kamerarendszer közül válogathatsz. Mindemellett nem kell tartanod a biztonsági kamera telepítésétől sem, mivel nem szükséges szakemberek munkáját kifizetned, te magad is könnyedén képes lehetsz felszerelni és beüzemelni a készüléket.

 

Tudjuk, hogy mindenki szeretné szeretteit biztonságban tudni és értékeit megőrizni - mivel hosszú évek kemény munkája áll benne, még akkor is, ha nem tartózkodik éppen otthonában. Manapság sajnos megnövekedett a betörések és a rablások száma, amely célja elsősorban a lakók értékeitől való megfosztása, így legtöbb esetben akkor történik, amikor a tulajdonos hosszabb időre elutazik. 

 

Senki sem szeretne úgy visszatérni a nyaralásból, hogy a lakását egy rosszakarója kipakolta. Mindemellett legtöbben szívesebben hagyják otthon idősebb gyermekeiket úgy, ha tudják, semmi baj sem történhet velük távollétük alatt.

 

Miért van szükség a kamerarendszer megvásárlására?

 

Kifejezetten hasznos lehet a rendszer telepítése, ha nagyobb raktárral vagy üzlethelyiséggel rendelkezel, ahol nagy értékű cikkeidet tárolod, esetleg olyan ingatlant vagy nyaralót vásároltál, melyeket nem vagy képes látogatni minden egyes nap. Amennyiben a garázsod nem az otthonod közelében található, vagy kénytelen vagy a hátsó kertben hagyni értékes járművedet vagy kert művelésére alkalmas eszközeidet, akkor a kerítés nem elegendő a betörők távoltartásához.

 

Már maga a kamera külső megjelenése is hatással lehet a betörőkre, mivel legtöbb esetben elrettenti őket a bűncselekmény elkövetésétől, nem merik megkockáztatni a lebukás esélyét. Egy jól funkcionáló és megfelelően elhelyezett kamerarendszer segítségével nem csak a fosztogatás előzhető meg, hanem a baj megtörténte esetén a rendőrség könnyen azonosíthatja a kameraképek segítségével a lehetséges elkövetőket. 

 

Milyen kamerarendszer létezik?

 

Ma már számos olyan kamerarendszer létezik, mely nem csak kép, de hang rögzítésére is alkalmas. Magasabb árkategóriába tartozik ugyan, de jobb minőségű felvételeket lehet készíteni abban az esetben, ha a készülék a képek HD rögzítésére is alkalmas, mindezzel megkönnyítve a hatóságok dolgát. A rendszer nem csak nappali, de éjszakai képkockák felvételére is alkalmas, így attól sem kell tartani, hogy sötétben nem vehető ki jól a támadó arca.

 

Biztonsági kamera telepítése

 

Ahogyan azt az előzőekben is említettük, a kamerarendszer telepítéséhez ma már nincs szükség szakemberek kihívására és munkadíjuk megfizetésére, mivel okoseszközök segítségével te is könnyedén üzembe helyezheted a készüléket a felhőalapú kommunikációnak köszönhetően. 

 

Manapság nincs szükség olyan beállításokra, melyek kifejezett szakértelmet igényelnének. Telepítése gyermekjáték, és kezelése Android és iOS operációs rendszerrel rendelkező telefonnal is megoldható. Csupán egy applikáció telepítése szükséges, mely segítségével kezelheted a rendszert, sőt sok esetben akár a telefonodon keresztül élőben is megfigyelheted a kamera által szolgáltatott képeket.


Amennyiben már téged is régóta foglalkoztat egy kamerarendszer beszerzése, de úgy gondoltad, hogy túl nagy költséggel és túl sok energiával jár telepítése, akkor nézz körül weboldalunkon, ahol saját szemeddel győződhetsz meg ezen állítások ellenkezőjéről.