BLOG

Kapunyítás távvezérlés okoseszközzel

2019.10.08 18:03

A modern technológiának hála, ma már nem csak távirányító segítségével lehet vezérelni az automata ajtókat és kapukat, hanem okostelefonra telepített alkalmazás segítségével egyaránt..

Mindennapi kényelem és biztonság a kapu automatika által

 

A kapu automatikának köszönhetően, legyen az bejárati kapu, autóbeálló kapuja, garázsajtó, kert kapu vagy akár ipari épület kapuja, az élet minden területén kényelemben és biztonságban érezhetjük magunkat. Időt és energiát spórolhatsz meg egy ilyen rendszerbe történő beruházás esetén.

 

Reggelente a munkába való rohanás idején nem szükséges az autóból ki- és beszállni annak érdekében, hogy éppen kinyisd vagy becsukd magad mögött a garázskaput, hanem elegendő egy gombot megnyomni a távirányítón, melynek köszönhetően automatikusan felnyílik az ajtó, majd amikor elhagytad a garázst, vagy kihajtottál a kapun, automatikusan minden erőfeszítés nélkül magától be is záródik. 

 

Így nem szükséges idegeskedned, hogy elfelejtetted-e bezárni magad mögött a kaput, mivel minden esetben biztos lehetsz benne, hogy a rendszer bezárja azt. 

 

A kapu automatika további előnyei

 

Időmegtakarítás mellett egyéb előnyökkel is járhat az automatizálás. Zord és esős, esetleg havas vagy szeles időjárás esetén sem kell kitenned magad az időjárás viszontagságainak, nem kell megáznod, a sárban lépkedned, sőt még összekócolnod sem a frissen beszárított hajadat, mivel minden automatikusan működik. Így megfelelő megjelenéssel érkezhetsz fontos tárgyalásodra vagy éppen a gyermeked előadására, és még megbetegedned sem kell a hűvös időjárás miatt.

 

Biztonság szempontjából is remekelnek az automatikus kapuk. Automatikus záródásának köszönhetően, ha még meg is feledkezel a becsukásról, nem leszel betörés vagy kifosztás áldozata, mivel amint elhagyod otthonod, pár perc elteltével a kapu önmagától becsukódik. Érzékelőjének hála csak a te készüléked vagy távirányítód alkalmas a kinyitására, így biztonságban tudhatod értékeidet. 

 

Korunk modern technológiája

 

A modern technológiának hála, ma már nem csak távirányító segítségével lehet vezérelni az automata ajtókat és kapukat, hanem okostelefonra telepített alkalmazás segítségével egyaránt. Ennek köszönhetően távolról is irányíthatod az ajtódat. Amikor már csak pár utcára jársz a házadtól, akkor kinyithatod a kaput, hogy mire odaérsz, ne kelljen várnod, egyből be tudj állni. 

 

Esetleg pont fordítva, amíg a gyerekek készülődnek a lakásban, te nyugodtan beidőzítheted, hogy 10 perc múlva, mikor indulnotok kell, a kapu már nyitva legyen. Hasznos lehet továbbá, mikor vendégeid érkeznek, de te valami oknál fogva még nem érkeztél meg az otthonodba. Ekkor a dugóból a mobilappon keresztül kinyithatod az érkező vendégeknek a kaput, hogy addig bejuthassanak kertedbe.

 

Okos zárak, okos megoldások

 

Továbbá, amennyiben elfelejtetted a távirányítót, a kulcsot vagy egyéb vezérlő eszközt, ma már telefonod vagy tableted és a Bluetooth segítségével is kinyithatod az úgynevezett okos zárakat. Mindemellett a napjainkban egyre elterjedtebb smart watchok, vagyis okosórák is képesek lehetnek rá. 

 

Továbbá időzítésre is képesek, így például beállítható lefekvésünk vagy felkelésünk időpontjához a nyitás és a zárás pillanata. Biztonságos, mivel minden egyes nyitásról vagy bezárásról értesítést kapsz készülékedre, így a zár esetleges feltörése esetén is időben cselekedhetsz.

 

Amennyiben elgondolkoztál, és megengeded magadnak ezt a kényelmet, esetleg szeretnél többet megtudni a legmodernebb kapuautomatizáló eszközökről, akkor nézz körül webáruházunkban, ahol még több információt kaphatsz az árakról, a beüzemelés folyamatáról és a különböző típusokról egyaránt.