BLOG

Képernyővédő fólia

2020.01.10 18:54

A képernyővédő fólia, amely meghosszabbítja okoseszközöd élettartamát.

Mik a képernyővédő fólia legnagyobb előnyei?

Milyen típusú képernyővédő fóliák léteznek?

Hogyan helyezhető fel a képernyővédő fólia?

A képernyővédő fólia, amely meghosszabbítja okoseszközöd élettartamát

 

Bizonyára sokunk elengedhetetlennek tartja a képernyővédő fólia meglétét, főként akkor, ha már egyszer fizetnie kellett az elszenvedett sérülések kijavításáért. Ám sokan nem ismerik a fólia valódi előnyeit, amelyek sok fejtöréstől megszabadíthatják tulajdonosát. Képernyővédő fólia nem csak okostelefonra kerülhet, hanem tabletre és egyéb kijelzővel rendelkező készülékre, amelynél fennállhat a sérülések veszélye.

 

Nem csak a fesztivál időszakára vonatkozik a fóliák létjogosultsága, bármikor szükség lehet az általuk nyújtott védelemre. Kisebb karcolások, nagyobb behatások, esetleges elejtések vagy csapadék okozta károk egyszerűen és olcsón elkerülhetők.

 

Mik a képernyővédő fólia legnagyobb előnyei?

 

A fóliák tökéletesen illeszkednek a kijelző alakjához, így használat közben nem zavarja az embert, ugyanolyan tisztán fogja látni a képernyőn lévő ikonokat, mintha rajta sem lenne. Amennyiben az idő elteltével és fokozott használat során feljött a fólia széle, és zavar a használatban, vagy esetleg elejtetted a készüléket, amelynek következtében megkarcolódott vagy berepedt a fólia, akkor sem kell tartanod az eltávolítás folyamatától. Könnyedén és maradék nélkül eltávolítható, így különösebb tisztogatás nélkül felhelyezheted a következőt.

 

A fólia a használat alkalmával olyan, mintha rajta sem lenne a készüléken, azaz nem akadályozza a képernyő rendeltetésének megfelelő érintését, érzékenységét és olvashatóságát sem. Mindemellett nem csak a karcolásoktól véd, hanem a szennyeződésektől egyaránt, mindemellett az antibakteriális bevonatának köszönhetően nem telepednek meg rajta a betegségeket terjesztő kórokozók. 

 

Milyen típusú képernyővédő fóliák léteznek?

 

Vannak a hagyományos fóliák, amelyek leginkább a karcolásoktól és a szennyeződésektől védenek. Ez a típus többször is felhasználható vizes átöblítést követően. Legideálisabb olyan domború képernyőkhöz, amelyek esetében nagyobb tapadóerő lenne szükséges. Mindemellett javítja a képernyő kontrasztosságát is, és tökéletesen képes illeszkedni különböző képernyő típusokra.

 

Léteznek úgynevezett üvegfóliák is, amelyek sokkal strapabíróbbak az előzőekben említett társukkal szemben, védenek a nagyobb karcolásoktól, valamint nagyobb fizikai hatás esetében is megóvja a képernyőt a betöréstől. Azonban ilyen esetekben azonnal cserélni kell az üvegfóliát, mivel a hatás nagyságától függően könnyebben betörik, és a betörést követően már akadályozza az embert a készülék használatában. Nem minden készülékre illeszthető tökéletesen, mivel az üvegfólia csak a sík felületet fedi, így ívelt vagy széleken kerekített kijelzőn csak kisebb méretű használható.

 

Hogyan helyezhető fel a fólia?

 

A fólia felhelyezése egyszerű, azonban alaposnak kell lenni annak érdekében, hogy ne gyűrődjön fel vagy ne keletkezzenek buborékok alatta, amely megnehezítené a használatot. A képernyő zsírtalanítását követően a szennyeződések eltűnnek, és a képernyőre könnyedén tapadni fog a fólia. Nedves törlést követően szárazra kell törölni, majd a fólia megfelelő illesztéséhez figyelembe kell venni az azon lévő kivágásokat, melyek a mikrofonnak és a kamerának biztosítanak zavartalan működést. Mindezek után óvatosan rá kell illesztenünk a széleknél, majd ráengedhetjük a készülékre.

 

Amennyiben te is szeretnéd felszerelni telefonodat karcálló fóliákkal, akkor nézz körül webáruházunkban, ahol számos lehetőség közül válogathatsz.