BLOG

Mozgásérzékelős Riasztó

2019.11.25 18:54

Napjainkban a betörések száma sajnos évről évre növekszik. A betörők újkeletű eszközeinek és modern gondolkodásának köszönhetően a technológia fejlődésével a bűnözők is képessé válnak tartani a ritmust. Ennek fejében az értékeink megőrzése érdekében nekünk is hatékonyan kell eljárnunk...

Egy védelmi rendszer, amely távol tartja a betörőket: 

a mozgásérzékelős riasztó

 

A biztonság az ember legalapvetőbb szükséglete, mely az idők során végigkíséri életútját. Az élelemszerzés mellett egy biztonságos hajlék volt mindig is az, melyre már őseink is törekedtek. Manapság sincs ez másképp. Szeretjük biztonságban tudni a kemény munka által megszerzett értékeinket és anyagi javainkat, de ami ennél is fontosabb, szeretjük biztonságban tudni szeretteinket akkor is, ha nem tudunk velük lenni valami okból kifolyólag. A mozgásérzékelős riasztó az az eszköz, amely napjainkban ebben segítségünkre lehet.

 

Napjainkban a betörések száma sajnos évről évre növekszik. A betörők újkeletű eszközeinek és modern gondolkodásának köszönhetően a technológia fejlődésével a bűnözők is képessé válnak tartani a ritmust. Ennek fejében az értékeink megőrzése érdekében nekünk is hatékonyan kell eljárnunk.

 

Mit tud egy mozgásérzékelős riasztó? 

 

A mozgásérzékelős riasztó nem csak a nyílászáró kinyitását vagyis az ajtók felfeszítését és az ablakok kiütését érzékeli, hanem a lakás különböző részeiben történő legapróbb mozzanatokra is felhívja a figyelmet. A riasztórendszer érzékelőit minden szobában el lehet helyezni annak érdekében, hogy sehol se találkozzanak a bűnözők gyenge pontokkal. Amennyiben otthon tartózkodunk, és éjszaka szeretnénk nyugodtan aludni, arra is van lehetőség, hogy a lakás különböző pontjainak az érzékelőit élesítsük. 

 

Ennek fejében például a hálószobában a mi mozgásunk hatására nem riaszt, míg a lakás másik pontján vagy esetleg emeletes ház esetében a földszinten érzékelt mozgás hatására fény- és hangjelzés kíséretében figyelmezteti a ház lakóját és a szomszédokat a veszélyre. Mindemellett hatékonyan riasztja el a betolakodókat is, mivel megijednek a hirtelen és éles hanghatástól, és elinalnak a lebukás kockázata nélkül.

 

Milyen más előnyökkel járhat még a mozgásérzékelő riasztó?

 

Elhelyezését tekintve könnyen fel lehet szerelni, nem kell hozzá külön szaktudás. Mindemellett szolid kinézete sem rombolja a lakás összképét, szépen belesimul a falba, szinte észrevétlenül. A kültéri sziréna elrettentésként szolgálhat a rosszakarók számára, amint meglátják az épület falán, elmegy a kedvük a próbálkozástól, és inkább békén hagyják a lakókat. 

 

Ellenáll az időjárás viszontagságainak, azaz nem hat rá az eső, a hó és egyéb csapadékformák, valamint a fagy és a magas hőmérséklet sem rongálja meg a kültéri készüléket, akár -10 és +50 Celsius fok között is kiválóan funkcionál. Lehetséges a rendszer érzékenységén is állítani. Ez abban az esetben lényeges, ha kisállattal rendelkezel, és nem szeretnéd, ha az ő mozgását is riasztaná a mozgásérzékelő. Ebben az esetben 15-25 kilogrammos állatot nem fog betolakodónak érzékelni. A mozgásérzékelő látószöge legtöbb esetben 90 fok, így érdemes a szoba azon pontjára elhelyezned, ahonnan minden kritikus pontot észlelhet.


Amennyiben te is szeretnéd biztonságban tudni értékeidet és szeretteidet egyaránt, valamint nyugodtan szeretnéd álomra hajtani esténként a fejedet abban a tudatban, hogy senki sem fenyeget, akkor keress minket bizalommal, segítünk kiválasztani a megfelelő készüléket!