BLOG

Vezeték nélküli kapucsengő

2019.10.22 18:21

Senki sem szeretné megvárattatni fontos vendégeit, hagyni, hogy a kapu vagy a külső ajtó, esetleg a lépcsőház előtt ácsorogjanak hidegben, szélben, esőben...

Várd vendégeidet felkészülten! A rádiós kapucsengő előnyei

 

Ebben a bejegyzésben áttekintjük a rádiós kapucsengő legfőbb előnyeit. Az ok egyszerű: senki sem szeretné megvárattatni fontos vendégeit, hagyni, hogy a kapu vagy a külső ajtó, esetleg a lépcsőház előtt ácsorogjanak hidegben, szélben, esőben. Mindemellett kifejezetten nagy figyelmet érdemelnek azok a hivatalos látogatók is, akik nem biztos, hogy rendelkeznek privát telefonszámunkkal, mint a postás, a csomag- vagy ételszállító futár, a vízóra leolvasó vagy a szerelő. Mindenképpen időben szeretnéd őket beengedni otthonodba a kellemetlenségek elkerülése végett. 

 

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja a vendégek megjöttének észrevételéhez és beengedéséhez egy jól funkcionáló és figyelemfelkeltő kapucsengő. A kapucsengő egy egyszerű eszköz, mely áram alá helyezve mágnesként működik és sorozatosan magához rántja a csengő kalapácsát, így hang keletkezik. Azonban napjainkban még ennél is egyszerűbb működésű csengőket szerezhetünk be.

 

Melyik a legmegbízhatóbb kapucsengő a piacon?

 

A technológia fejlődése a kapucsengők világába is elért. Manapság már nem csak a hagyományos kopogtató vagy vezetékkel bekötött kapucsengő létezik, vannak úgynevezett rádiós kapucsengők, melyeknél az elemes és a vezeték nélküli fajtája is ismert. Kültéri gomb felszerelését követően a csengőként szolgáló készüléket, azaz a beltéri vevőt hálózatba szükséges csatlakoztatni ahhoz, hogy működőképes legyen vagy, pedig elemmel kell ellátni.

 

Előnyeihez tartozik, hogy mivel nem rendelkezik elemmel a külső egység, így nem lesz gondod a cserére, nem fog váratlanul cserben hagyni, valamint nem kell félni attól sem, hogy az időjárás viszontagságai romboló hatással lesznek rá. Mindemellett a rendszere digitálisan kódolt, így elektromos kapuk távirányítói és egyéb elektronikai távvezérlők nem tudják megzavarni működésében, így nem történhet téves becsengés sem.

 

A vezeték nélküli kapucsengő további előnyei

 

Nem lehet ráunni a szerkezet által lejátszott dallamokra, mivel akár 16 különböző csengéssel is rendelkezhet. Így könnyedén kiválaszthatod azt, ami a legszimpatikusabb és legfigyelemfelkeltőbb számodra, nem kell mindig felhúznod magad abban az esetben, ha az adott dallam számodra idegesítő. Egyszerűen lecserélheted azt egy kellemesebbre.

 

Hangereje állítható, így minden esetben észleled a vendégek jövetelét, akár a kertben is meghallhatod a csengését. Amennyiben zuhanyozni készülsz, vagy a konyhában készíted elő az ételt, felveheted a hangerőt a maximumra, de abban az esetben, ha párod alszik, vagy gyermeked éppen a házi feladatát készíti, lehalkíthatod, hogy semmiképpen se zavard meg őket.

 

Mit kell tudni a rádiós kapucsengő működéséről?

 

Beüzemelése és felszerelése végtelenségig egyszerű, nem szükséges szakembernek fizetned ezért, csupán pár percig tart, mindemellett nem változtatja meg a helyiség kinézetét, mivel szinte észrevétlenül lesz része a lakáskiegészítőknek. Mivel áramforráshoz van csatlakoztatva a beltéri vevő, így alacsony áramfelhasználása igazán előnyös. Nem kell a nagy áramszámla miatt aggódnod, abban az esetben sem, ha állandóan be van dugva az áramforrásba. Az otthoni felhasználás mellett irodai épületekbe és üzletekbe is kiváló.

 

Amennyiben te is szeretnéd lecserélni a már elavult vagy nem megfelelően működő csengődet, és biztos szeretnél lenni abban, hogy mindig időben értesülsz arról, hogy vendégeid érkeztek, akkor nézz körül webáruházunkban vagy hívj fel minket telefonon, hogy részletesebb információval tudjunk ellátni a kapucsengő ajánlatunkkal kapcsolatban.