BLOG

Vezetékes és vezeték nélküli riasztórendszer: melyik a jobb választás?

2020.04.04 14:33

Ma is előfordulhat, hogy rosszakaróid áldozatává válsz, akik egy nyaralás idejére üresen hagyott lakásodat vagy a nyaralás helyszínéül szolgáló családi házadat fosztják ki, ezáltal megszabadítva értékeidtől. Minden ember szeretné biztonságban tudni értékeit - amelyért egy életen át dolgozott - vagy esetleg szerettei életét és testi épségét, amennyiben a betörők olyan jól felszereltek, hogy nem zavarja őket, ha a család éppen nyugodt álmát alussza. A vezetékes vagy vezeték nélküli riasztók jelenthetik azt a megoldást, amelyben nyugodt szívvel megbízhatsz.

Vezetékes és vezeték nélküli riasztórendszer: melyik a jobb választás?

 

Az ember ősidők óta törekszik a biztonságra, annak megteremtésére számos tevékenysége irányult és irányul még napjainkban is. Sokan ebből a vágyból kifolyólag vásárolnak vezetékes vagy vezeték nélküli riasztórendszert. Míg elődeink az ellenséges törzsek mellett az időjárás viszontagságai és a vadállatok ellen védték barlangjaikat, addig a modern kor emberének már nem kell félnie sem a kitörő vihartól, sem a szabadon élő állatok fenyegetésétől. 

 

Azonban még ma is előfordulhat, hogy rosszakaróid áldozatává válsz, akik egy nyaralás idejére üresen hagyott lakásodat vagy a nyaralás helyszínéül szolgáló családi házadat fosztják ki, ezáltal megszabadítva értékeidtől. Minden ember szeretné biztonságban tudni értékeit - amelyért egy életen át dolgozott - vagy esetleg szerettei életét és testi épségét, amennyiben a betörők olyan jól felszereltek, hogy nem zavarja őket, ha a család éppen nyugodt álmát alussza. A vezetékes vagy vezeték nélküli riasztók jelenthetik azt a megoldást, amelyben nyugodt szívvel megbízhatsz.

 

Vezetékes és vezeték nélküli riasztórendszerek - előnyök és hátrányok

 

A vezetékes riasztórendszerek minden szempontból költséghatékonyabbak. A beüzemelést követően pár év elteltével szükséges benne akkumulátort cserélni, de több karbantartást általában nem igényel, egyedül a rendszer fenntartási költségét kell időről időre fizetni. Megbízhatóbbnak és kevésbé szabotálhatónak tartják, éppen azért, mert nem egyszerű a leszerelése és a rendszer megbontása. Azonban ellene szól, hogy abban az esetben, ha nem a lakás vagy ház építésekor, felújításakor szeretnéd beszereltetni, akkor felfordulással járhat a külső beavatkozás. Azonban figyelmes és szakavatott szerelők felbérlésével sok kellemetlenségtől megóvhatod magadat.

 

A vezeték nélküli berendezés nem rendelkezik zavaró kábelekkel - így esztétikai szempontból nem rontja a lakás vagy a ház képét, valamint beszerelése is sokkal egyszerűbb és gyorsabb. A vezeték nélküli riasztóberendezés egyszerűen bővíthető, és érzékelői áthelyezhetők a kábelek hiánya miatt. Tápellátása saját áramforrás segítségével történik, azaz akkumulátor vagy elem közreműködésével, amelyek időnként szintén cserét igényelnek, de mégsem függnek a rendszer hibáitól. Hátrányaként szintén felróható az utóbbi megállapítás, mivel sokkal gyakrabban szükséges figyelmet, energiát és pénzt fordítani a karbantartására.

 

A riasztórendszerek közös pontjai

 

Mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli készülék mozgásérzékelővel van ellátva, amelynek köszönhetően egyből képes a behatolás észlelésére beriasztott állapotban. Ez lehet az ajtó vagy az ablak nyitódása vagy tényleges mozdulatok érzékelése egyaránt. Abban az esetben, ha kisállattal rendelkezel, nem kell lemondanod a berendezésről, mivel a szakemberek képesek beállítani a kisállat méretei alapján a riasztási határokat.


Mindkét rendszer esetében a legegyszerűbb, ha szettben vásárolod meg az alkatrészeket, így nem kell bajlódnod a különböző elemek kiválasztásával, és nem kell attól tartanod, hogy egy fontos részletet elfelejtettél, amire csak a beszerelés alkalmával derül fény. Abban az esetben, ha nem tudsz dönteni a vezetékes és a vezeték nélküli rendszer között, akkor szakembereink várnak kérdéseidre. Amennyiben te is szeretnéd biztonságban tudni szeretteidet és értékeidet egyaránt, akkor nézz körül webáruházunkban, ahol számos lehetőség közül válogathatsz.