BLOG

Autós indításrásegítő, amely kihúzhat a szorult helyzetekből

2020.05.07 10:49

Kerültünk már olyan helyzetbe, hogy egy égve hagyott lámpa, elfelejtett rádió vagy egy rosszul bezáródott autó miatt nem indult el a gépjárművünk, és olyan helyzetben hagyott cserben, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá. Munkába menet, egy fontos állásinterjú előtt vagy amikor a repülőtérre kellene kiérni, hogy elutazhassunk a családdal a várva várt nyaralásra. Ilyen esetekben mindenkinek jól jönne egy mini indításrásegítő.

Autós indításrásegítő, amely kihúzhat a szorult helyzetekből

 

Ebben a bejegyzésben az indításrásegítőről olvashatsz. Az autó szinte legfontosabb alkatrésze az akkumulátor. Kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani a megfelelő karbantartására, mivel hanyagságunk miatt gyorsan tönkremehet ez a nélkülözhetetlen alkatrész.

 

Azonban sokan kerültünk már olyan helyzetbe, hogy egy égve hagyott lámpa, elfelejtett rádió vagy egy rosszul bezáródott autó miatt nem indult el a gépjárművünk, és olyan helyzetben hagyott cserben, amikor a legnagyobb szükség lett volna rá. Munkába menet, egy fontos állásinterjú előtt vagy amikor a repülőtérre kellene kiérni, hogy elutazhassunk a családdal a várva várt nyaralásra. Ilyen esetekben mindenkinek jól jönne egy mini indításrásegítő.

 

Egy hosszú ideig - több hétig pihenni hagyott autó esetében is problémát okozhat a beindítás. Valószínűleg rengetegen rettegnek ettől a szituációtól, főleg, ha korábban még nem találkoztak a megoldásával. Az autómentő hívása igen költséges és kényelmetlen lehet, de nem minden esetben van segítség a közelünkben. Valamint nem minden autós rendelkezik bikakábellel, amellyel be tudná indítani gépjárművét. Ilyen esetekben jelenthet megoldást az autós indításrásegítő eszköz.

 

De mi is az az autós indításrásegítő?

 

Az indításrásegítők napjainkban legelterjedtebb változata az úgynevezett zsebbika. Ez egy olyan hordozható eszköz, amely mindenki autójában elfér, hogy szorult helyzetben segítségére lehessen. Képes a gyenge akkumulátorokba életet lehelni. Kicsi, egy picivel nagyobb, mint egy okostelefon és könnyű, azonban mégis hatalmas ereje van. Az indításrásegítő USB kábel segítségével csatlakoztatható az áramforráshoz. Ennek a tulajdonságának köszönhetően nem csak az autó akkumulátorának feltöltésére használható, hanem úgynevezett power bankként, vagyis hordozható akkumulátorként is szolgálhat tabletek, telefonok, hangszórók vagy fényképezőgépek feltöltésére, abban az esetben, ha 12 V-os a készülék.

 

Sokan kétkedve tekintenek a zsebbikára, mivel méretéből adódóan nem várnak hatékony működést. Azonban az eszköz csúcsárama 300 Amper, ami maximum 2 literes benzinüzemű gépjárművek részére ajánlatos. Az akkumulátor kapacitása 5400 mAh, töltési ideje pedig 7 óra. Élettartama maximum 800 ciklus, így sokáig használható anélkül, hogy új eszköz beszerzésén kellene gondolkozni.

 

Mi többet tud még az indításrásegítő eszköz?

 

Legtöbb esetben LED lámpával is felszerelt, így nem kell a sötétben tapogatózni. Mindemellett különböző világítási módok is beállíthatók, így nem csak fényforrásként, hanem jelzőfényként is funkcionálhat. Az eszköz teljes mértékben biztonságos, így nem kell sérüléstől tartani használat közben. Legnagyobb előnye, hogy egyszerűen és gyorsan használható. Nem kell arra várni, hogy megérkezzen a segítség, vagy valakinek megessen rajtad a szíve, ha ilyen helyzetbe kerülsz, egyszerűen akkor is képes leszel beindítani autódat, ha éppenséggel egyedül vagy.

 

Az indításrásegítő megvásárlásakor kifejezetten nagy figyelmet kell fordítani az autó üzemanyagának milyenségére, mivel legtöbb esetben benzinüzemű autók akkumulátorát lehet ily módon újból visszahozni az életbe.


Amennyiben szeretnéd te is biztonságban tudni az autód akkumulátorát ilyen helyzetekben is, és megspórolni az idegeskedést és az autómentő költségét, akkor nézz körül weboldalunkon, ahol különböző mini autós indításrásegítő közül válogathatsz.